Lägg ner planerna på Sälens flygplats!

Svenskarnas utsläpp av växthusgaser ökar globalt. Den senaste klimatforskningen visar att klimatförändringarna är värre än det värsta scenariot i tidigare rapporter. Det innebär katastrofala följder. Vi måste agera kraftigt – nu!

Att då planera för en flygplats med beräknat ökat flygande och därmed ökade utsläpp av växthusgaser är helt absurt. Det är inte förenligt med ett ansvarsfullt ledarskap, hänsyn till miljö/natur, solidaritet med andra länders medborgare, nuvarande eller framtida generationer.

Naturskyddsföreningen i Dalarna anser därför att planerna på en flygplats i Sälen ska läggas ned helt.

Läs hela yttrandet: Yttrande Sälens flygplats

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.