Miljöpriser till insektsguru och vattenkämpe, svikarpriset till Sveaskog

Naturskyddsföreningen Dalarnas natur- och miljöpris Lyckosparken gick i år till:

Bengt Ehnström som med sin aldrig sinande energi folkbildar om insekternas fascinerande värld. Hans pedagogik med underfundig humor tillsammans med mycket bred och djup kunskap går alltid hem, såväl i tal som i texter i hans böcker. Och han är still going strong!

Astor Ericsson som med sin envetna kamp för strömmande vatten visar att man aldrig ska ge upp. Den 37-åriga striden för Ejforsen pågår fortfarande! Han har en enastående förmåga att komma fram i maktens korridorer och föra fram sina mycket pålästa juridiska formuleringar direkt ur minnet. Och han är still going strong!

Miljösvikarpriset Kängan gick till Sveaskog som säljer ut sina skogar till privata spekulanter och vill avverka skyddsvärda Ore Skogsrike. Statens eget bolag, där vi alla är delägare, måste föregå med gott exempel! Skärpning!

 

Foto: Bernt Lindberg

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.