Begäran om inrättande av naturreservat Hillersboda, Svärdsjö

Till länsstyrelsen Dalarna

Begäran gäller ett ca 25 ha stort område i närheten av Hillersboda, Svärdsjö i Falu kommun. Området kan avverkas när som helst då de sex obligatoriska veckorna då Skogsstyrelsen kan komma med synpunkter på anmälan har passerat. Det är det sista området med gammal skog i området och större delen av skogen har inga eller mycket få skogliga åtgärder gjorts på mycket länge. Bl a hittade vi vid ett besök rynkskinn, kötticka och ullticka, samt rikligt med knärot och garnlav. Det är bitvis mycket gott om stående och död ved i olika nedbrytningsstadier och storlekar.

Sammantaget är det ett område som är unikt utanför befintliga skyddade områden. Stoppa det omedelbara hotet om avverkning och bilda ett reservat av skogen nu!

Kommentera

2 thoughts on “Begäran om inrättande av naturreservat Hillersboda, Svärdsjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.