Kommentar till skyddsjakten på varg

En varg i Gimmenreviret i Idre får skjutas enligt ett beslut om skyddsjakt av Länsstyrelsen i Dalarna.

– Det är beklagligt att en varg skjuts men det kan vara befogat i detta fall, säger Mattias Ahlstedt, ordförande i Naturskyddsföreningen Dalarna. Utan att ha lusläst beslutet så tycker jag, efter det jag hört i intervjuer, att det lät som ett klokt beslut. Jakt på en varg kan vara OK i denna situation. Hellre en sådan här riktad skyddsjakt (då man skjuter bara vid själva överfallet) än en allmän licensjakt då vilken varg som helst  kan dödas. Sen vill vi ju givetvis att den genetiskt värdefulla vargen blir kvar och hoppas att ingen i alfaparet blir skjuten.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.