Miljömärkta politiker!

2014 kommer att vara ett avgörande år för miljö och klimat. EU kommer exempelvis att ta nya mål för 2030 och här hemma är det ett supervalår med val både till EU-parlament samt riksdag, landsting och kommun. Då måste natur och miljö vara centrala valfrågor. Skogs-, klimat- och kemikaliepolitik är några områden vi fokuserar på.

Naturskyddsföreningen satsar stort på bland annat miljömärkning av politiker – konsumentupplysning! Rikskansliet tar fram en hemsida där alla kandidater till riksdagen själva får svara på c:a 15 frågor. Om de når en viss nivå blir de märkta med Bra Miljöval. Kretsar och länsförbund gör egna lokala och regionala frågor samt lyfter de kandidater som blivit miljömärkta.

Du kan hjälpa till genom att peppa politiker att svara, sprida medborgarförslag och vara med och ordna lokala debatter och jippon. Kontakta din krets eller länskansliet.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.