Skyddsvärda skogar i Orsa avverkningsamälda

Det är tredje gången nu som Orsa Besparingsskog har avverkat eller ska in och avverka skyddsvärda skogar i norra Orsa. Gällsjöberget, Eberget och nu Stygguggen, som alltså ligger kant i kant med Mora Norra Vildmark och Eberget i Orsa.

I skrivelsen 240612_Överklagan_OrsaBesparing står bland annat:

Den 9 och 10 juni besöktes de avverkningsanmälda skogarna och deras omedelbara omgivning av Naturskyddsföreningen i Dalarnas ideella inventerare. Under fältbesöket gjordes över 500 fynd av hittills 36 olika naturvårdsarter, varav 466 fynd av 22 rödlistade arter.

Vi kan först konstatera att markägaren Orsa Besparingsskog inte har utfört naturvärdesbedömningar som på något sätt är tillräckliga i de nu kalavverkningsanmälda skogarna, i strid med vad som anges i 2 kap. 2 § miljöbalken (kunskapskravet).

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.