Boktips: Svampar i Dalarna

Praktverket ”Hotade och sällsynta svampar i Dalarna” ges ut av Dalarnas Botaniska Sällskap (DABS). Mer info finns i pressmeddelandet nedan och på www.dalafloran.se

Ann-Britt visar upp den fina svampboken.
Vilka är Dalarnas mest skyddsvärda svampar, var finns de, hur mår de och hur kan vi bäst värna om dem? Och varför? Svaren står att finna i denna nyutkomna bok. Boken och dess innehåll torde sakna motstycke i landet. Hela 17 författare har bidragit med texter.
Dalarnas svamprikedom behandlas både i beskrivande text och i form av drygt 500 så kallade artfaktablad med utbredningskartor. Dessutom förtecknas och kommenteras i korta texter 271 storsvampar som inte är officiellt rödlistade men sällsynta eller minskande på nationell eller regional nivå. Många av dem är viktiga signalarter eller indikerar att växtplatsen har höga naturvärden.

Pressmeddelande 25 januari 2024

Kontakt:Författarna Janolof Hermansson 070-3630595Anders Janols (070-6519213)Lennart Bratt (076-7704709)

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.