Skogsträff och kurser på Lindsberg

Skogsgruppen Falun bjöd in till en träff med andra skogsgrupper på Lindsbergs kursgård utanför Falun. Sammanlagt var det 25 personer som deltog. Sebastian Kirppu från Skydda skogen inledde dagen.

– Var ute, upplev skogarna och lär tillsammans. Ta vara på varandras förmågor. En är duktig på arter, en annan på sociala medier eller att skriva och fota, medan andra är bra på att förstå lagtexter, välkomna nya i gruppen eller har bra kontakter med journalister.

Brita Asplund berättade om vilka resurser som riksföreningen erbjuder. Det diskuterades hur man kan jobba långsiktigt och förebyggande, men även vid akut hot av värdefull skog som t ex det aktuella fallet i Moberg, mellan Sågmyra och Leksand.

– Framåt nämndes att bjuda in varandra till aktiviteter ute i skogen, enklare kurser i bl a artkunskap, t ex lavkurs med Niklas Gustavsson och fåglar i skogen med Stig-Åke Svensson, och ett inventeringsläger i norra Dalarna i september, berättar Göran Ehn på Lindsberg.

Naturnära skogsbruk med Martin Jentzen

23 maj kl 18–26 maj kl 16, Lindsbergs Kursgård och Vandrarhem

Tre-dagars kurs om grunderna i Naturnära skogsbruk. Anmälan och praktisk info: Lisa Olson, livochrorelse@gmail.com. Pris för kurs och helpension 4070-4445 kr beroende på boende.

Två andra skogskurser i maj/juni är redan fulltecknade. Läs mer på Lindsbergs hemsida, www.lindsberg.org

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.