Debattsvar: miljömålskonflikt skog och klimat

Naturskyddsföreningen i Dalarna har skrivit ett svar på ett debattinlägg 31/10 av två ministrar, Bucht & Eriksson. Deras rubrik var ”Att bygga med trä är bland det mest klimatsmarta vi kan göra”. Här kommer vår syn på deras artikel. De missar helt de konflikter för olika miljömål som uppdagas.

”Inom särskilt två viktiga områden av energiproduktionen ser vi som bor i skogslandet hur bristfällig hantering av denna målkonflikt inom miljöpolitiken är på väg att åstadkomma stora skador. Det gäller produktionen av bränsleflis från skogsråvara och byggandet av vindkraftparker i biologiskt rika gammelskogar på bergsryggar som tidigare påverkats obetydligt av skogsbruk.”

Debattartikel miljömålskonflikt

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.