Få miljömärkta hygienprodukter i Mora

Inför Miljövänliga Veckan v, 40 har Naturskyddsföreningen gjort en butiksundersökning av hygienprodukter. Totalt inventerades 410 produkter och endast 22 av dessa var miljömärkta med Bra Miljöval eller Svanen. Endast 7 produkter var ekomärkta med Cosmos Organic och Natrue.

Bland matbutikerna som ingick i undersökningen var det miljömärkta utbudet störst hos Coop Konsum (9,9% miljömärkta produkter), följt av Willys (4,7%) och ICA Supermarket (1,9%).

– För en vanlig konsument är det inte lätt att veta vilka ämnen man ska undvika då innehållsförteckningarna ofta är svåra att förstå sig på. För att göra det lättare rekommenderar vi i första hand miljömärkena Bra Miljöval och Svanen och i andra hand ekomärkningarna Cosmos Organic och Natrue, säger Lillian Lundin Stöt från Naturskyddsföreningen Mora.

resultat-butiksundersokning-mvv-2016-mora

I undersökningen ingick:

  • Flytande tvål/duschkräm
  • Schampo
  • Hudkräm
  • Deodoranter
  • Fast tvål

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.