Med en enkel tulipan på båttvättarda´n!

Gifter från båtbottenfärger sprids i vattnet och skadar både djur och alger. Och det sjuka är att många målar helt i onödan. Om båten ligger i Östersjön eller i någon insjö finns det smartare sätt att hålla båtbotten ren. För att göra något åt problemet startade Naturskyddsföreningen, tillsammans med Svenska båtunionen, Skärgårdsstiftelsen och Sportfiskarna, projektet Ren båtbotten utan gift.

Läs broschyren ”6 sätt att slippa bottenmåla” eller segla in på www.batmiljo.se Sprid gärna filmen! På www.toptensverige.se finns de effektivaste elmotorerna till fritidsbåtar listade. Allt för ett miljövänligare båtliv!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.