Rapportera ditt favoritträd

Under Naturvänliga veckan, 4-10 maj 2015, kommer Naturskyddsföreningen att uppmana allmänheten att utse sitt eget favoritträd. Nästan alla har ett favoritträd – det kan vara ett stort, grovt, högt, gammalt, ihåligt, knotigt träd, ett klätterträd, vårdträd eller kanske ett träd med märkliga former.  Trädet rapporteras in på www.naturskyddsforeningen.se/favoritträd/

Vi länkar också till ”Trädportalen” http://www.tradportalen.se för skyddsvärda träd, gamla, grova eller hålträd, både levande och döda som är viktiga för många fåglar, insekter, svampar, mossor och lavar.

Per Bengtson kommer att berätta om favoritträd i SVT Gomorron Sverige 5 maj.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.