Vindkraftshelg i Jädraås 11-12 okt

Lördag 11 oktober – Studiebesök i Jädraås Vindkraftpark
Söndag 12 oktober – Vindkraftskurs på Folkets hus i Jädraås

VINDKRAFT PÅ RÄTT PLATS är kursen för alla som vill påverka vindkraftsutbyggnaden i kommunen eller länet. Kursen arrangeras av Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet. Den utgår från Naturskyddsföreningens grundläggande inställning, att vindkraft är en förnybar energikälla som måste byggas ut om Sverige ska kunna avveckla kärnkraften och bli oberoende av fossila energikällor. Naturskyddsföreningens uppfattning är att det kan ske utan att stora naturvärden skadas eller förstörs, förutsatt att vindkraften lokaliseras till rätt områden. Kursen sammanfattar aktuell kunskap om vindkraftens miljökonsekvenser, med fokus på hur den kan påverka biologisk mångfald och andra naturvärden. Syftet med kursen är att hjälpa grupper som vill arbeta med vindkraftsfrågor med kunskap och argument för att verka för att minimera miljöpåverkan av vindkraftsutbyggnaden.

STUDIEBESÖK. Seminariet kombineras med en guidad tur i norra Europas hittills största vindkraftspark, dagen före seminariet. Vi blir då guidade av bybor som varit med i hela processen.

Det går att vara med bara den ena dagen om man vill – ange i anmälan!

Inbjudan vindkraftshelg Jädraås 11-12 okt och på https://dalarna.naturskyddsforeningen.se/kalendarium

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.