Naturvägledningskurs med moment i Mora

Nu finns en kurs där du kan fördjupa dig i naturvägledningens och naturturismens entreprenörskap.

Som student tar du tar hjälp av teori om entreprenörskap och samverkansprocesser för utveckling av hållbar naturvägledning och naturturism i landsbygdens upplevelselandskap. De fall du arbetar med kan kopplas till områden som geoparker, biosfärområden och vandringsleder. Samhällsentreprenörskap är processen där du tillsammans med andra bidrar till att skapa tillfällen och resurser för din verksamhet.

Fokus på naturvägledning är nytt i kursen och du som har erfarenheter av naturvägledning är därför särskilt välkommen i höst. Kursstart 28 augusti med tre träffar under hösten – en digital upptakt, en i Mora med koppling till Vildmarksriket (preliminärt helgen 6-8 oktober) och en avslutande kring ditt eget case.

Välkommen att söka senast den 17 april. Om det finns platser kvar kommer anmälan att öppna i sommar igen. Dina praktiska erfarenheter inom området kan motsvara förkunskapskraven – berätta om vilka förkunskaper du har i ansökan. Kursen ges av Avdelningen för landsbygdsutveckling i samarbete med CNV, båda vid SLU. Anmälan sker via www.antagning.se ange kurskoden LU0094  i sökfältet. ”Naturvägledning i kurs om entreprenörskap och landsbygdsutveckling, 15 hp” Läs mer om kursen här.

Frågor: thomas.norrby@slu.se  eller cnv@slu.se

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.