Kampen för framtida generationer fortsätter! – Ingen utvinning av metangas i Siljansringen

Ärendet med Igrenes ansökan om att utvinna metangas från Siljansringen har varit långdraget. Den första ansökan om tillstånd för utvinning inkom för snart ett år sedan. Dalarnas länsförbund och Falunkretsen var kritiska redan från början. ”Att idag utvinna klimatdrivande metangas är en i ordets rätta bemärkelse katastrofal idé. Om vi ska ha minsta chans att hindra en okontrollerbar uppvärmning, leva upp till våra åtaganden i Parisavtalet och dessutom bli världens första fossilfria välfärdsland till 2045, så måste vi sluta utvinna och använda bränslen som förvärrar situationen.” Falunkretsen och Dalarnas länsförbund har nu skickat in ett nytt yttrande till Nacka Tingsrätt Mark och Miljödomstolen: 20220215 Yttrande Igrene 8128-21 MMD Nacka

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.