Lyckad skogsträff i Gävleborg trots IRL abstinens

Lördagen den 5 februari anordnade Skogsgruppen Gävleborg en digital skogsträff med föredragshållare från Skogsstyrelsen, Naturcentrum och skogsaktiva. Det var deltagare inte bara från Gävleborg utan även ett flertal från Dalarna. Mycket uppmärksamhet ägnades åt Artskyddsförordningen och dess tillämpning liksom nyligen genomförda inventeringar i länet. Stjärnsunds skogsgrupp fick stjärnstatus när deras otroliga insatser för skogarna runt dem presenterades. Träffen avslutades med gruppdiskussioner där planer för 2022 smiddes. De önskemål som tydligast framträdde var de om mer inventeringskunskaper.

Se Skogsstyrelsens handläggare John Lindströms föredrag om rättsutvecklingen inom artskydd:

https://www.youtube.com/watch?v=HQ89RrxYT0E

Detta inlägg har kategorierna Skog. Bokmärk länken.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.