Begäran om moratorium för vindkraft i Dalarna

Vi begär härmed att arbetet med alla vindkraftsparker som är under prövning och projektering samt sådana som är beviljade, men som fortfarande kan överklagas, ska stoppas fram tills dess att Länsstyrelsen i Dalarna tagit fram den analys av de planmässiga förutsättningarna för utbyggnad av vindkraft i Dalarna som Energimyndigheten och Naturvårdsverket begärt. Det är viktigt att dimensionering och lokalisering av vindkraft som byggs i Dalarna fr.o.m. nu ska präglas av de rekommendationer som anges i den vägledning som under länsstyrelsens ledning utarbetats av det brett partssammansatta projektet Hållbar vindkraft i Dalarna.

Läs hela skrivelsen 201212_Begaran moratorium

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.