Miljöpriser till klimathjältar och svikarpris till skogsbolag

Naturskyddsföreningen Dalarnas natur- och miljöpris Lyckosparken gick 2019 till:

Andreas Magnusson för ett smittande klimatengagemang på lokal, regional och nationell nivå. Med tal som ger rysningar kan Fridays For Future och Miljötinget skatta sig lyckliga att de har dig med.  Fortsätt din kamp – Dalarnas motsvarighet till Greta!

Sara May Kahl Du är ett gott föredöme som verkligen lever som du lär och har spännande strängar på din lyra. Snickare, byggnadsvårdare, odlare, debattör – alltid med hållbarhet i fokus. Och inte minst klimataktivist. Tack för att du dragit igång Faluns Fridays For Future i Gretas anda!

Miljösvikarpriset Kängan gick till:

Weda Skog för att ha avskedat entreprenörer som hade civilkurage nog att säga ifrån då de inte ville avverka skogar med höga naturvärden. Fy skäms! Weda Skog borde uppmuntra och ta vara på entreprenörernas kunskap istället.

Kommentera

One thought on “Miljöpriser till klimathjältar och svikarpris till skogsbolag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.