Miljöpriser helt i skogens tecken

Lyckosparkarna 2017 gick till Leif Öster och Bengt Oldhammer:

Leif Öster är en föredömlig skogsägare som står upp för skogens alla värden genom att bruka sin skog hyggesfritt. Han inser också naturens värde för ekoturism genom att skapa möjligheter för besökande att ta del av sköna skogsmiljöer.

och

Bengt Oldhammer för sin stora kunskap och sitt outtröttliga engagemang att inventera gammelskogar och kämpa för deras skydd. Inte minst som entusiastisk redaktör för 16 författare och 50 illustratörer till boken ”Skogslandskap farväl”.


Miljösvikarpriset Kängan gick till: 

Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, för beslutet att sluta registrera nyckelbiotoper (skyddsvärda skogar) – ett enormt svek mot naturvården. När ordet vård togs bort från Skogsvårdsstyrelsen blev myndigheten vårdslös!

Han får diplom och boken ”Skogslandskap farväl”

Diplom miljöpriser 2017

Kommentera

2 thoughts on “Miljöpriser helt i skogens tecken

  1. Ni har dålig koll på Östers tidigare framfart i bygden.Tag ett foto med honom på något av de många kalhyggen han har åstadkommit.Hur han hänsynslöst kört över boende och fritidsboende,som haft sina hus vid skogskanten intill fina strövområden med bär och svampskogar,och nu bor vid illa skötta kalhyggen.Att ha fin skog där man själv bor är bra.Jag tror inte han vill bo i närheten av de områden han har skövlatTänk om,och tänk rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.