Sälens flygplats – elledning över fjället?

Sälensflygplats är ett helgalet projekt! Ett 10-miljarders kortsiktigt riskprojekt där skidturister från Europa ska flygas in för att åka skidor på konstsnö. Klimatförändringen kommer inom några årtionden förkorta vintersäsongen i det här området med någon månad, det märks ju redan. Privat flygplats men där skattemedel måste finansiera stora vägdragningar. Ny kraftledning krävs också och ett förslag är att dra den över fjället.

Börje Dahlén i Malung-Sälen har skrivit ett kritiskt remissvar om att dragningen skulle försämra förutsättningarna för rörligt friluftsliv och påverka landskapsbilden påtagligt. Transtrandsfjällen har mycket stort ekologiskt och geologiskt värde, rik flora och fauna och landskapsbilden är vacker och särpräglad. Läs hela yttrandet:

Remissvar elledning Sälen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.