Ore Skogsrike och Limön blev Svenska pärlor

WWF har bett svenska folket rösta fram 21 extra vackra och skyddsvärda naturområden i Sverige – ett i varje län. Detta är platser med en fantastisk natur och stor betydelse för naturupplevelser, men med många hotade arter och livsmiljöer i behov av skydd.

I Dalarna blev det Ore Skogsrike i Rättviks kommun och i Gävleborg Limön i Gävle skärgård. Berörda myndigheter och politiker informeras om resultatet och en diskussion om behovet av att skydda mer av vår svenska natur fortsätter. Läs mer på http://www.wwf.se/svenskaparlor/

Läs rapporten om detta fantastiska naturskogslandskap som Naturskyddsföreningen Rättvik tagit fram, med hjälp av bidrag från LONA – Lokala Naturvårdssatsningen.

http://rattvik.webdoc.nu/…/filarkivet/158297/Oreskogen_webb…

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.