Öppet öga – tillsammans mot brott i naturen

Utanför jakttid är våra vilda djur, deras ägg, ungar och boplatser fredade. Djurungar ska lämnas ifred. Med kampanjen ”Öppet öga” vill Länsstyrelsen och Polisen öka kunskapen om vad som är tillåtet och vad som är förbjudet i naturen.

Misstänker du att någon olagligt har dödat djur, plockat ägg, tagit hand om vilda djurungar eller grävt upp fridlysta växter? Eller misstänker du att någon handlar med djur eller växter på ett sätt som inte är lagligt?

Ring Polisen på 114 14, e-posta till kut.dalarna@polisen.se eller kontakta Länsstyrelsen på 010-22 500 00, dalarna@lansstyrelsen.se. Du behöver inte uppge vem du är.

Läs mer på www.lansstyrelsen.se/dalarna/oppetoga

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.